ODGAĐA SE SVEČANO OTVORENJE DJEČJEG VRTIĆA MAČIĆI

Nažalost, zbog niza okolnosti, a prvenstveno epidemioloških i vremenskih prilika,

teška srca odlučili smo odgoditi navedenu svečanost do daljnjega.

U samom protokolu trebala su sudjelovati školska i vrtićka djeca, a zbog najavljenih

novih mjera HZJZ-a ne želimo nikoga izlagati riziku uslijed okupljanja.

O novom terminu bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

Rekonstrukcija sportskog doma Mače

Naziv projekta:Rekonstrukcija sportskog doma Mače

Nositelj projekta: NK Gaj Mače

Kratak opis projekta: 

Predmet projekta je rekonstrukcija potkrovlja Sportskog doma Mače u naselju Mače na k.č.br. 26/14, k.o. Mače. Postojeća zgrada nalazi se u sklopu nogometnog igrališta NK Gaj Mače te služi kao prateći objekt. Zgrada se sastoji od prizemlja, kata i potkrovlja. Potkrovlje zgrade nije uređeno te se planira urediti kao jedna prostorija, a rekonstrukcija uključuje: rekonstrukciju krovišta, postavljanje gips zidanih ploča na zidove, postavljanje završnih podnih obloga na pod, izrada strujnih instalacija, ugradnju dijela PVC stolarije te izradu grijanja.

Nakon što se potkrovlje rekonstruira i dovede u stanje da je spremno za uporabu, uredit će se kao prostor za vježbanje koji će koristiti članovi NK Gaj Mače u zimskim i razdobljima kada vremenski uvjeti ne dopuštaju vježbanje na otvorenome. Prostor će također moći koristiti i ostale udruge s područja općine ukoliko će imati potrebu za time (npr. Mačanske mažoretkinje Alina i Društvo naša djeca Mače za provođenje sportskih aktivnosti s djecom). Prostor će u određeno vrijeme (koje će se naknadno odrediti) biti dostupan i ostalome stanovništvu naselja Mače.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: 

Opći cilj projekta je stvaranje povoljnog i kvalitetnog okruženja za daljnji razvoj sporta i poticanje zdravog života – projektom se rekonstruira sportski dom koji se koristi u svrhu poticanja bavljenja sportom, profesionalno i amaterski, ali i stanovnicima nudi kvalitetan prostor za održavanje zdravog života..

Ukupna vrijednost projekta: 272.682,40 HRK
Iznos potpore: 148.250,00 HRK
Vlastita sredstva: 124.432,40 HRK

Kontakt osoba za više informacija: 

Ljiljana Trčak
049/466-075
opcina.mace@kr.t-com.hr

PROJEKT WIFI4EU

Projekt WIFI4EU je program potpore za omogućavanje besplatnog pristupa internetu u vanjskim javnim prostorima na području Općine Mače. Ovim projektom krajnji korisnici će imati pristup digitalnim oblicima komunikacije u cilju povećanja digitalne pismenosti. 

Projekt WIFI4EU je financiran sredstvima Europske unije temeljem Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenta za povezivanje Europe (CEF): Programa WIFI4EU. Za provedbu projekta dodijeljena su  sredstva u obliku vaučera u iznosu od 15.000,00 eura. 

Na području Općine Mače instalirana je bežična mreža WIFI4EU kojom je građanima omogućen besplatni pristup internetu na vanjskim javnim prostorima na području Općine Mače. Instalirano je deset vanjskih pristupnih točaka od čega je devet instalirano u samom centru Mača te jedna pristupna točka instalirana u Velikom Komoru. Mještani oko centra Mača i  kraj kapele sv. Benedikta mogu se „spojiti“ na besplatni internet te isti koristiti. 

Mještani se mogu „spojiti“ na besplatni Internet na mrežu WIFI4EU na jednostavan način budući da nije potrebna registracija niti unos podataka za autentifikaciju. Potrebno je samo „kliknuti“ na dostupnu mrežu WIFI4EU i prihvatiti uvjete korištenja. Nakon toga je moguće koristiti besplatni internet. 

1 2 3 4