OBAVIJEST učenicima završnih razreda OŠ Mače i srednjih škola s područja KZŽ

Za učenike osmog razreda Osnovne škole Mače i za učenika završnih razreda srednjih škola na području Krapinsko-zagorske županije podaci o ostvarenom uspjehu u cjelokupnom školovanju zatražila je Općina Mača izravno od OŠ Mače i srednjih škola u KZŽ te navedeni učenici ne podnose zahtjeve sami.

Općinsko vijeće Općine Mače donijelo je Odluku o nagrađivanju učenika završnih razreda osnovne i srednje škole za uspjeh u školovanju (Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije broj 20/21). Sukladno odluci nagradu za uspjeh u školovanju ostvaruje učenik osnovne/srednje škole (trogodišnje/četverogodišnje) koji: je u tekućoj godini završio osnovnu/srednju školu, ima prebivalište na području općine Mače, je sve razrede osnovne/srednje škole završio s odličnim uspjehom.

Pod odličnim uspjehom prema spomenutoj odluci podrazumijeva se:

-za osnovnu školu aritmetički prosjek ocjena svih razreda od 5,00

-za srednju školu aritmetički prosjek ocjena svih razreda od 4,90-5,00.

Nagrada za uspjeh u školovanju ostvaruje se:

-na zahtjev zakonskog zastupnika učenika srednje škole, odnosno na zahtjev punoljetnog učenika za učenike srednje škole ili

-po službenoj dužnosti na zahtjev općinskog načelnika za učenike osnovne škole na području općine Mače i srednje škole na području Krapinsko-zagorske županije.

Za učenike osnovne škole Općinski načelnik traži od ravnatelja osnovne škole popis učenika koji udovoljavaju uvjetu. Za učenike srednje škole Općinski načelnik traži od ravnatelja srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije popis učenika koji udovoljavaju uvjetu.

Trenutno nema komentara.