Nagrađeni učenici završnih razreda osnovne i srednje škole s područja Općine Mače za uspjeh u školovanju

Općinsko vijeće Općine Mače na svojoj 18. sjednici donijelo je Odluku o nagrađivanju učenika završnih razreda osnovne i srednje škole za uspjeh u školovanju. Na temelju navedene Odluke raspisan je javni poziv za učenike završnih razreda srednje škole s područja Općine Mače koji su polazili srednju školu izvan Krapinsko-zagorske županije. Za učenike završnih razred koji su pohađali Osnovnu školu u Maču ili bilo koju srednju školu na području Krapinsko-zagorske županije zatraženi su službeni podaci škola o uspjehu učenika s područja Općine Mače.

Sukladno dobivenim podacima nagrađeno je 11 učenika. Četiri osnovnoškolca nagrađena su za uspjeh u osnovnoškolskom obrazovanju za svih 8 razreda završenih s odličnim uspjehom, odnosno u rasponu od 4,7-5,0 svaki sa po 150,00 eura. Četiri učenika nagrađeno je za sva tri/četiri razreda srednje škole završena s odličnim uspjehom, odnosno u rasponu od 4,5-5,0 svaki sa po 150,00 eura. Dvoje srednjoškolaca je nagrađeno za sva tri/četiri razreda srednje škole završena s odličnim uspjehom te za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz školskog predmeta u tekućoj godini svaki sa po 200,00 eura. Jedan srednjoškolac nagrađen je za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju iz školskog predmeta u tekućoj godini.

Za nagrađene učenike 01.09.2023. godine održan je prijem kod načelnice Općine Mače Mladenke Mikulec Šimunec i predsjednika Općinskog vijeća Mladena Sedak Benčić povodom čega su im uručene nagrade. Načelnica i predsjednik vijeća zahvalili su nagrađenima na trudu i pozvali ih da i dalje marljivo uče i rade te budu dobri i pošteni ljudi. Nagrađenim mladim nadama Mača poručeno je da ostanu u Maču te svojim znanjem i sposobnostima pridonesu razvoju i napretku svoga mjesta.

Trenutno nema komentara.