Dječje igralište u Maču

Obavještavamo Vas da je završen projekt Dječjeg igrališta u Maču. Izvođač pripremnih, zemljanih, armiranobetonskih, bravarskih i krajobraznih radova na navedenom igralištu bila je tvrtka GM-SD s kojom je Općina Mače potpisala ugovor u vrijednosti od 146.480,00 kuna  bez PDV-a, odnosno 183.100,00 kuna s PDV-om. Igralište  se proteže kroz 256m2, nasuprot župnog dvora u Maču. Na igralištu je postavljeno 5 sprava, stol, 4 klupe, stalak za bicikl i koš za smeće. Klackalicu, opružnu njihalicu, tobogan, vrtuljak, stol, klupe, koš za smeće i stalak za bicikl financirala je Općina Mače u iznosu od 52.250,00 kuna bez PDV-a, odnosno 65.312,50 s PDV-om, dok je ljuljačku financirala Krapinsko-zagorska županija bespovratnim sredstvima koja je ostvarila udruga Društvo naša djeca Mače preko projekta „Ljuljačka“. Kompletna oprema naručena je iz tvrtke Vojtek oprema d.o.o. koji garantiraju za istu.   

Predsjednica DND-a Mače Dragica Čehulić izjavljuje: Udruga DND Mače Zahvaljuje Općini Mače na partnerstvu i Krapinsko-zagorskoj županiji na bespovratnim sredstvima za nabavu ljuljačke, a najmlađim stanovnicima želi sretno i bezbrižno igranje u društvu s vršnjacima.

Načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec izjavljuje: Ovo je projekt čijom smo realizacijom vrlo ponosni jer je dječje igralište dugo godina priželjkivano, a ove godine, usprkos smanjenim prihodima – i izgrađeno. Još jednom smo dokazali da mislimo i brinemo o najmlađima. U vidu različitih pomoći koje se izdvajaju Općina izdvaja gotovo 20% proračuna kroz različite pomoći najmlađima te našim školarcima, a ulaganjem u ovakve infrastrukturne projekte taj postotak se uvelike povećava. Naglašava da s  obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju nije u mogućnosti biti organizirano svečano otvaranje dječjeg igrališta, te će se isto upriličiti kada nam mjere to budu dopuštale, a igralištem se djeca mogu koristiti već od sutra.

Trenutno nema komentara.